SEO Zelfstandig Uitvoeren

Om zelfstandig SEO uit te voeren, moet u eerst begrijpen hoe de technieken werken die zorgen voor een geoptimaliseerde SEO website. Met verschillende handelingen kunt u uw website optimaliseren, wat er voor gaat zorgen dat de algemene SEO waarde van uw website wordt verhoogd. Dit zijn de volgende handelingen:

Een overzichtelijke META structuur toepassen

Linkbuilding

Duidelijke en relevante content schrijven

De belangrijkste zoekwoorden optimaliseren

Een overzichtelijke META structuur toepassen

De META structuur is de volledige structuur van de website, afgezien van de content. Gebruik de juiste opmaak van URL’s, titels, interne links en breadcrumbs. Dit moet u doen omdat zoekmachines robots gebruiken, wat ook wel spiders of crawles wordt genoemd. Hiermee wordt uw website gescand. Als u zorgt voor een nette, geoptimaliseerde META structuur, dan zorgt u ervoor dat robots uw website beter zullen begrijpen. Hierdoor zal Google uw website hoger plaatsen dan websites die geen geoptimaliseerde META structuur hebben.

 

Linkbuilding

Onder het kopje “Linkbuilden” op deze website staat duidelijk vermeld wat Linkbuilden inhoudt, maar het wordt hier kort vermeld. Om te onderscheiden wat de belangrijke en mindere belangrijke websites zijn, kijken zoekmachines naar links. Als er in een artikel een belangrijk onderwerp wordt vermeld en dat artikel vermeld jou als een belangrijke bron, dan zullen zoekmachines jouw website belangrijker beschouwen dan andere soortgelijke websites. Als u meer wil lezen over Linkbuilden, kunt u verder scrollen naar het kopje Linkbuilden.

Duidelijke en relevante content schrijven

Het hoofddoel van uw website is dat de webpagina aantrekkelijk is voor de lezer. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor relevante content om te lezen. Op het moment dat u allerlei zoekwoorden vermeld met een poging om uw website te optimaliseren, zal de content een stuk slechter zijn. Zoekmachines zijn erg slim en ze kunnen ook zien in welke mate uw content wordt gewaardeerd door de lezers en daarop passen ze hun rangschikken aan. Google houdt bijvoorbeeld bij hoe lang en met welke frequentie de bezoekers uw website doorklikken. Wanneer uw content slecht is, zal uw webpagina ook nooit hoog in de zoekresultaten komen te staan.

De belangrijkste zoekwoorden optimaliseren

Op het moment dat gebruikers van het internet op zoek gaan in een zoekmachine, dan vullen ze zoekwoorden in. Het is natuurlijk het doel dat met die zoekwoorden uw website wordt gevonden. Als iemand bijvoorbeeld zoekt naar ‘Speelgoedwinkel Breda’ en u heeft een speelgoedwinkel in Breda, dan wilt u graag dat uw website wordt getoond met die zoekopdracht. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u de zoekmachine laten zien dat uw webpagina relevant is voor deze zoekopdracht. Het is namelijk het doel van de zoekmachine om de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk de meest relevante informatie te bieden.