SEO Webdesign

Met alleen een website komt u niet zo ver. De vormgeving van de website is ook erg belangrijk.

Wat is webdesign?

Webdesign heeft te maken met het vormgeven en ontwerpen van de voorkant van webshops en websites. De term wordt echter vaak in een bredere zin gebruikt, waarbij er ook aandacht ligt op het ontwikkelen de achterkant van de website of webshop.  Deze twee onderdelen zijn echter wel vrij verschillend en worden ook vaak door twee verschillende personen uitgevoerd.  Het ontwerpen van de website kunt u uitbesteden aan een designer en de ontwikkeling van de website aan een developer.

Waar moet u allemaal op letten bij het maken van een webdesign?

  • Standaard thema’s of op maat
  • Er zijn twee soorten webdesigns, namelijk:
  • Het op maat laten maken van een ontworpen design, door een website-specialist
  • Standaard template (design)
  • Het op maat laten maken van een ontworpen design gaat u natuurlijk wel wat meer geld kosten. Daarom is het belangrijk dat u weet of dit het geld wel waard is.
  • Het voordeel van een website op maat laten ontwerpen, is dat de website volledig voor u is gemaakt. Een webdesign bureau zal rekening houden met uw doelstellingen. Als u vaker gebeld wilt worden, dan is dit webdesign een goede optie voor u.
 

Het nadeel van een standaard template is dat deze gemaakt is om zoveel mogelijk verkocht te worden. Er wordt niet gekeken naar hoe goed de website functioneert, de makers kijken alleen maar naar hoe mooi het design is.

Mobielvriendelijk webdesign

Er zijn veel onderzoeken waaruit blijk dat websites vaak worden bezocht via de smartphone of tablet. Om deze gebruikers een prettige website te bezorgen, wordt responsive webdesign gebruikt.

 

In feite is responsive webdesign een website die zich uit zichzelf aanpast aan de grootte van het scherm van de gebruiker. Zo’n website ziet er dus anders uit op een computer ten opzichte van een smartphone. In principe heeft elke website een responsive design nodig.

Wordt online vindbaar

Het is belangrijk om online vindbaar te zijn. Er zijn een paar punten waar op moet worden gelet bij het maken van een SEO webdesign. Dit heeft te maken met zowel de opmaak van het ontwerp als de technische kant.

HTPPS websites worden hoger geplaats door Google, omdat deze als “veilig” worden beschouwd. Ook snelle websites worden hoger geplaatst.

Daarnaast is het belangrijk dat er een logische intern linkstructuur wordt aangebracht. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk kliks nodig zijn vanaf de homepagina. Bedenk wat voor content moet geplaatst worden.