SEO Teksten

Om goed te vinden te zijn in zoekmachines, zijn SEO-teksten onmisbaar. Dit zijn teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Uw website komt hoog in Google te staan met SEO-teksten. Hiermee zal u meer bezoekers trekken naar uw website en zal u ook meer klanten binnen halen. Het klinkt nu waarschijnlijk best lastig om zo’n tekst te schrijven, maar dat val allemaal reuze mee. Om u te helpen, staat hier een kort stappenplan vermeld met duidelijke instructies toegevoegd.

Stap 1: zoekwoordenonderzoek

Als u een tekst heeft geschreven voor uw website die gericht is op de zoekopdracht, dan is er een grote kans dat u hoog in Google komt te staan. Met een zoekwoordenonderzoek komt u erachter welke zoekwoorden relevant zijn voor uw website. Longtail zoekwoorden zijn de sleutel tot succes. Ze bestaan meestal uit meerdere woorden. Een voorbeeld hiervan is voetbaltraining in Breda.

Maak een lijst met zoekwoorden die aansluiten op wat u aanbiedt en gebruik vervolgens zoekwoordtools om gerelateerde zoekwoorden te vinden. Een gratis tool is de Google Zoekwoordplanner.

Stap 2: doelgroep en doel van de tekst bepalen

Maak eerst duidelijk wat u met de SEO-tekst wilt bereiken. Bedenk wat de bezoeker moet doen als hij/zij uw webpagina bezoekt, zoals aanmelden voor een nieuwsbrief of een offerte aanvragen. Bepaal ook uw doelgroep, bijvoorbeeld mensen van middelbare leeftijd, of mensen die geïnteresseerd zijn in voetbal.

 

Stap 3: de SEO-teksten schrijven

Begin eerst met research te doen voor uw tekst. Hierdoor krijgt u een duidelijk idee waarover u kunt schrijven. Maak vervolgens een outline voor uw tekst. Hierin zet u welke onderwerpen u wilt bespreken en in welke volgorde.

Hierna is het tijd om de tekst daadwerkelijk te gaan schrijven.

 

Stap 4: de tekst optimaliseren

Ten eerste is het belangrijk dat u de perfecte tekst-snippet maakt. Deze bestaat uit drie elementen, namelijk de URL, de SEO-titel en de META-omschrijving. Zet ook zoekwoorden in de koppen en natuurlijk in uw SEO-tekst.

Houd ook uw tekst boeiend, door er bijvoorbeeld afbeeldingen, video’s en tabellen in toe te voegen.

Voeg ook interne en externe links toe aan uw tekst.

 

Stap 5: het publiceren en promoten van uw SEO-tekst

Zodra u de eerste vier stappen hebt voltooid, zit het grootste werk erop. Nu het leuke gedeelte: publiceren van uw tekst. Ook is het tijd om uw tekst te promoten, deel het op uw social media, stuur een mailtje naar uw e-maillijst en neem contact op met mensen die u in uw artikel noemt.